Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki hosting wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam aktualnie jestem na hostingu Enderchest.pl i mam pakiet Universal - chicken  jest to pakiet z 32 GB ramu i 10% procesora dużo to nie mówi gdyż nie wiem CO TO ZA PROCESOR ! a BOK nie ma zamiaru udzielić mi tej informacji obliczyłem sobie że spokojnie mogę mieć 200 slotów przy 32 GB ramu ale gdy jest 5 osób i mam zużycie 10- 13 % ze 100% które jest 10 % całego procesora to ja sie boje że jak zrobię reklamę i będę mieć 50 graczy to mi serwa wywali

więc doradźcie jakiś równie tani chosting który nie robi w konia ludzi dadzą dużo ramu i dobry procesor i Item shop za niską cenę ( ok 20 zł jak enderchest ) zalecane do tego strona www i by było super gdyby był serwer TeamSpeak opcjonalnie mumble

patrzałęm na slotex co sądzicie ?

craftserve mi nie pasuje raz ich śilnik bukkit nawalił no chyba że sięcoś zmieniło

kiedyś na craftserve miałęm 10 slotowy serwer zrobiłem /reload i się caaały zawiesił potam jak go mi się udało wyłączyć to włączał się bez żadnych pluginów 10 minut !

czekam za propozycjami

Opublikowano

pukawka.pl oferta bez limitów 29zł 

Posiadają dobre procesory i status nie ładuje się tak długo jak w craftserve

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Najlepszym hostingiem proponowanym jest Pukawka.pl

- Hosting posiada najlepsze maszyny.

- Szybko odpisujący Support.

- Tanie ceny

- Dobre oferty proponowane przez hosting.

- Łatwy panel klienta.

- Dużo bajerów ze strony panelu klienta.  

Opublikowano

mineserv.eu

+ mozliwosc wgrania wlasnego silnika

+ stabilny panel

- 90% adminow i moderatorow tam to idioci max 16 lat

//ohoho widze lagserve w tym temacie

zaraz beda pisac jakie to oni maja dobre serwery i nigdy sie nie laguja 

Opublikowano

Polecam dwa hostingi oraz wypisze ich wady mi znane:

Pukawka.pl

- Zajmują się tez innymi grami

- W weekendy suport odpisuje po 2h

- Beznadziejne gotowe paczki pod serwer

- Brak możliwości wypłacania środków

Craftserve.pl

- Ograniczają możliwość wgrania silnika

- Wysokie prowizje sms

- Beznadziejny ItemShop

- Problemy ze statusem, brak możliwości posiadania animowanego motd (tak jak napisał @Nigusek)

- Brak możliwości wypłacania środków

Opublikowano

za 30zł nie spodziewaj się cudów, zainwestuj w VPS

Ovh.pl (polecam) lecz on się pyta o hosting @chmurzysty z 1 punktem nie powiedział bym jako minus bo mają od minecraft  a od cs  innych gier osobnych techników więc to nie wpływa na jakość hostingu.

Opublikowano

Ovh.pl (polecam) lecz on się pyta o hosting @chmurzysty z 1 punktem nie powiedział bym jako minus bo mają od minecraft  a od cs  innych gier osobnych techników więc to nie wpływa na jakość hostingu.

OVH jest słabe, wiele problemów, jakiś weryfikacji, musisz czekać aż ci zainstalują, przynajmniej ja tak miałęm i ciebie też to może spotkać.

Opublikowano

OVH jest słabe, wiele problemów, jakiś weryfikacji, musisz czekać aż ci zainstalują, przynajmniej ja tak miałęm i ciebie też to może spotkać.

A jaki twoim zdaniem najlepszy jest vps / dedyk ?

Opublikowano

testuję i stwierdzam iż Enderchest ma już więcej mocy procesora niż slotex

Enderchest na moim serwerze 10% cpu

slotex  sięga 40% z jednym graczem mną gdybym tak miał joinbota do przetestowania tego

Opublikowano

A jaki twoim zdaniem najlepszy jest vps / dedyk ?

yy... jak sie ma +/- 300zł to lepszy Dedyk, chociaż dedyki nie stawia się pod serwery 100 slotów, tak do 100-150 slotów bez lagów to VPS

Opublikowano

taaaaaaaaa

dlatego na ovh stoi polowa hostingow... takie jest slabe

jak sie jest debilem to sie za dedyki nie bierze 

Opublikowano

Sored.pl hosting przystosowany pod serwery minecraft i serwer teamspeak, może cenowo nie jest rewelacjnie jednak jakość i wydajnosc jest naprawdę na wysokim poziomie.

Opublikowano

Polecam:

Pukawka.pl

­

Dlaczego:
- Dobry panel
- Tanio i szybko
- Polska lokalizacja
- Szybki support

Opublikowano

Tylko pukawka i fiberhost. W fiberhoscie oferta bedrock a na pukawce ram. Nie widze zadnych innych alternatyw, a kto pisze ze enderchest jest dobry to sie chyba 2 tygodnie nie mył lub ma 8 lat.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...